Traktorin valinta


Traktoreita on olemassa monenlaisia, joten sen valinta vaatii aikaa ja paneutumista. Myös käyttötarpeita on lähes yhtä paljon kuin erimallisia traktoreita. Ensin tulisi siis kartoittaa, mihin kaikkeen traktoria tarvitset ja sen jälkeen selvitellä vaihtoehtoja.

Mihin ja kuinka isoa traktoria tarvitaan?

Käyttötarkoitukset vaikuttavat pitkälti siihen, mitä koolta ja hevosvoimilta tarvitaan. Joskus pieni ja ketterä traktori sopii käyttökohteeseen hyvin. Tällainen käy esimerkiksi hyvin pieniin maataloustöihin, pihanhuoltoon tai tiehuoltoon, esimerkiksi lumiauraukseen. Jos tarkoituksena on siirrellä tai nostaa traktorin avulla painavia taakkoja, silloin ovat luonnollisesti isommat koneet tarpeen.

Traktoriin saa lisää toimintoja lisäosilla. Erilaisilla kauhoilla, nostimilla, auroilla, trukkipiikeillä teet traktorista juuri sinun tarpeisiisi sopivan.

Mikä merkki?

Seuraavaksi voi kysyä itseltään onko merkillä väliä. Merkkejähän löytyy paljon eli sieltä voi valita hyvin mieltymyksien ja suositusten mukaan itsellensä sopivan. Hyvänä vinkkinä tässä on, että hanki merkki, jonka varaosat on helposti saatavissa paikkakunnallasi tai maassasi. Ikävän tilanteen sattuessa ei ole kiva odotella osien saapumista monia päiviä tai jopa viikkoja. Varsinkin jos se sattuu parhaaseen työskentelyaikaan tai muuten vaan kiireeseen.

Käytetty vai ei?

Aina ei tarvitse ostaa traktoria, sillä käytetty voi ajaa täysin yhtä hyvin asian. Tietysti ostaessa pitää niin sanotusti koeajaa ja tarkistaa menopeli siinä missä tavan auton ostossakin. Tietysti traktoria käytetään toisinaan hyvinkin haastavissa olosuhteissa, joten täysin priimassa kunnossa olevaa voi olla haastavaa löytää. On hyvä muistaa että, käyttökuntoon vaikuttaa enemmän huoltotiheys kuin ikä.

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon traktorin hankinnassa?

Kannattaa myös ennen ostoa miettiä tarkkaan, missä sitä käytetään. Onko sillä tarkoitus päästä jonnekin sisään tai ajaa jonkin välistä. Mittaa siis eri sisäänkäynnit, portit tai tiet, jotta ettet vahingossa osta mitoiltaan liian isoa traktoria.

Myös jälleenmyyntiarvo voi olla joillekin tärkeää. Tällöin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota esimerkiksi merkkiin ja renkaiden laatuun sekä myös siihen millaisia hankittavat lisäosat ovat.

Jos valinta vieläkin mietityttää paljon, löytyy eri verkkosivuilta paljon tietoa eri merkeistä ja niiden ominaisuuksista. Aina voi myös kääntyä asiantuntevan jälleenmyyjän puoleen.

Lisää traktoreista ja niiden huolloista voit lukea Hämeen traktorihuolto sivuilta.

minusta

Maatalouden työnkuvat ja työtehtävät

Kiinnostaako maatalouden työt ja työnkuvat? Täällä kerrotaan mitä maatalousyrittäjän työ sisältää. Erilaisia työkuvia riittäkin, sillä maatiloja on monenlaisia. Tietyt asiat ovat kuitenkin samoja, kuten liiketoiminnallinen osaaminen. Mutta muutoin työnkuvat saattavat vaihdella paljonkin riippuen millaisesta maatilasta puhutaan. Blogissa käydään realistisesti läpi maatilan arkea ja minkälaisiin tehtäviin siinä työssä tulee tarttua. Viljan, kasvien, maan, eläinten hoidon lisäksi siihen kuuluu erilaiset koneiden ja laitteiden huoltotyöt, hankintojen tekoa ja hallinnollisia sekä liiketaloudellisia tehtäviä. Kirjoituksissa käydään myös läpi miten alalle voi kouluttautua ja päästä tekemään sitä mitä haluaa alalla. Blogiin tuodaan esimerkkejä eri maatiloista, eri työnkuvista ja erilaisista maatalouden osaajista, sekä perheyrityksistä yksinyrittäjiin ja sivutoimisiin yrittäjiin.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

18 December 2019
Traktori on ehdoton työkone maatilan töissä. Se on erittäin monikäyttöinen eri lisäosien ansiosta. Etukuormain on se osa, johon saa liitettyä eri lisä

7 November 2019
Traktoreita on olemassa monenlaisia, joten sen valinta vaatii aikaa ja paneutumista. Myös käyttötarpeita on lähes yhtä paljon kuin erimallisia traktor

tag