Soraperävaunut ja soralavat – mitä ne ovat ja mihin niitä käytetään?


Soraperävaunut ja soralavat ovat tapoja siirtää suuria määriä erilaista maa- ja kiviainesta sekä muuta rakennuksilla syntyvää materiaalia. Ne ovat työvälineitä, joita käytetään maanrakennuksessa ja rakennustyömailla. Soraperävaunuja ja soralavoja käytetään materiaalien keräämiseen ja kuljetukseen. Tutustutaan nyt tarkemmin siihen, mitkä ovat soraperävaunujen ja soralavojen edut, ja mihin niitä käytetään.

Soraperävaunulla kuljetetaan materiaaleja

Soraperävaunut ovat tarkoitettuja eri materiaalien, kuten soran, maan ja kivien, siirtämiseen maanrakennustyömailla. Perävaunut voidaan kiinnittää erilaisiin kuorma-autoihin, ja ne voidaan suunnitella ja valmistaa yksilöllisesti, tarpeiden mukaan. Suurempi vetoajoneuvo vetää soraperävaunuja, ja useamman kuorman siirtäminen onnistuu samalla kertaa, mikä säästää aikaa ja kustannuksia. Soraperävaunut soveltuvat myös materiaalien kuljettamiseen pitkille etäisyyksille. Ne ovat yleensä valmistettu kestävästä teräksestä ja ne kestävät kovassakin käytössä.

Soralavoja käytettään rakennustyömailla

Soralavat ovat tarkoitettu rakennustyömaiden ja tienrakennusprojektien suurien materiaalimäärien, kuten esimerkiksi hiekan, soran ja kivien kuljettamiseen. Soralavoja voi käyttää projektissa kuin projektissa, olipa sijainti helppo tai haastava. Soralavojen avulla voi siirtää suuria määriä materiaalia nopeasti ja tehokkaasti ja sen vuoksi niitä käytetään työmailla, joissa syntyy paljon kuljetettavaa materiaalia.

Soraperävaunuja on saatavilla erikokoisia

Soraperävaunuja ja soralavoja on saatavilla erikokoisia, joten erilaisiin projekteihin on helpompi valita siihen sopiva koko, joka sopii projektiin tarvittaviin materiaaleihin ja vaatimuksiin. Pienempiä soraperävaunuja voi käyttää esimerkiksi pienemmillä työmailla, kuten omakotitalon rakennusprojektissa. Soraperävaunujen ja soralavojen käyttö auttaa säästämään kustannuksia, kun maanrakennuksessa ja rakennusprojekteissa siirretään suuria määriä materiaalia

Kuinka soraperävaunua ja soralavaa käytetään?

Soraperävaunua käytettäessä sen kippaava takaosa nostetaan vaakatasoon ja materiaalit lastataan siihen. Kun kuorma on täysi, perävaunu vedetään työmaalle, jonne materiaalit halutaan viedä. Sen jälkeen perävaunun takakansi avataan, ja materiaali siirretään työmaalle. Monissa soraperävaunuissa ja -lavoissa on kippiominaisuus, jonka avulla materiaalien siirto lavalta tai lavalle on helpompaa.

Tässä artikkelissa olemme tarkastelleet, missä ja miten soraperävaunuja ja soralavoja käytetään. Valittavissa on monia eri kokoja, joten kannattaa valita oikea koko projektin mukaisesti. Soraperävaunut ja soralavat ovat työkaluja materiaalien kuljetukseen ja niitä käytetään erilaisissa rakennus- ja maanrakennusprojekteissa.

Soralavat ja soraperävaunut meiltä: Kome Oy.

minusta

Maatalouden työnkuvat ja työtehtävät

Kiinnostaako maatalouden työt ja työnkuvat? Täällä kerrotaan mitä maatalousyrittäjän työ sisältää. Erilaisia työkuvia riittäkin, sillä maatiloja on monenlaisia. Tietyt asiat ovat kuitenkin samoja, kuten liiketoiminnallinen osaaminen. Mutta muutoin työnkuvat saattavat vaihdella paljonkin riippuen millaisesta maatilasta puhutaan. Blogissa käydään realistisesti läpi maatilan arkea ja minkälaisiin tehtäviin siinä työssä tulee tarttua. Viljan, kasvien, maan, eläinten hoidon lisäksi siihen kuuluu erilaiset koneiden ja laitteiden huoltotyöt, hankintojen tekoa ja hallinnollisia sekä liiketaloudellisia tehtäviä. Kirjoituksissa käydään myös läpi miten alalle voi kouluttautua ja päästä tekemään sitä mitä haluaa alalla. Blogiin tuodaan esimerkkejä eri maatiloista, eri työnkuvista ja erilaisista maatalouden osaajista, sekä perheyrityksistä yksinyrittäjiin ja sivutoimisiin yrittäjiin.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

5 September 2023
Soraperävaunut ja soralavat ovat tapoja siirtää suuria määriä erilaista maa- ja kiviainesta sekä muuta rakennuksilla syntyvää materiaalia. Ne ovat työ

28 September 2022
Tervetuloa maatalouskoneisiin perehtyneen blogin pariin, tällä kertaa perehdymme maatalouskoneiden huoltoon. Kasvukauden alkaessa peltotyökoneiden täy

18 December 2019
Traktori on ehdoton työkone maatilan töissä. Se on erittäin monikäyttöinen eri lisäosien ansiosta. Etukuormain on se osa, johon saa liitettyä eri lisä

tag